Δευτ-Παρ: 8.00-18.00, Σαβ: 09:00-15:00

ΚΥΨΕΛΩΤΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ή ΑΦΡΟΜΠΕΤΟΝ
Το κυψελωτό σκυρόδεμα (cellular concrete) ή αφρομπετόν (foamed concrete) είναι ένα χαμηλού βάρους και εξαιρετικής σκληρότητας προϊόν που δημιουργείται από την ανάμιξη ενυδατωμένου τσιμέντου και αφρού υψηλής αντοχής (heavy duty foam).
Η παραπάνω ανάμιξη έχει ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό φυσαλίδων αέρα εντός της μάζας του τσιμέντου παράγοντας μια ομοιογενή δομή «κηρήθρας», η οποία προσφέρει στο τελικό προϊόν θερμομονωτικές και ηχομονωτικές ιδιότητες καθώς και μεγάλη αντοχή.

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Το κυψελωτό σκυρόδεμα ή αφρομπετόν παράγεται στον χώρο του εργοταξίου πάνω σε αυτοκινούμενη μονάδα από ειδικευμένο συνεργείο.
Στη μονάδα ανάμιξης γίνεται η πρόσμιξη ποσότητας νερού και τσιμέντου (0,5-0,6 Kg νερού ανά Kg τσιμέντου ανάλογα την εφαρμογή και την θερμοκρασία περιβάλλοντος) και στη συνέχεια προστίθεται κατάλληλη ποσότητα αφρού, που παράγεται στην μονάδα αφροποίησης.
Μετά την ολοκλήρωση της ανάμιξης το έτοιμο προϊόν μεταφέρεται με ειδική αντλία μέσω εύκαμπτων σωληνώσεων στο χώρο ρίψης. Η σταθερή αναλογία νερού - τσιμέντου και ο τρόπος παραγωγής του ειδικού αφρού είναι τέτοια που καθιστούν σταθερή την τελική πυκνότητα και ομοιογένεια του τελικού προϊόντος.


ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΑΦΡΟΜΠΕΤΟΥ
Σημαντικοί παράγοντες για τις ιδιότητες του κυψελωτού τσιμέντου αποτελούν:

1. H πυκνότητα του, η οποία ποικίλει από 250 – 500 Kg/ m³.
2. Tο αφρογόνο διάλυμα (η ουσία που παράγει τον ειδικό αφρό) το οποίο πρέπει να είναι κατάλληλα ενισχυμένο με συστατικά που παράγουν σταθερής διαμέτρου φυσαλίδες, δεν επιτρέπουν την καταστροφή τους, παρουσιάζει μεγάλη απόδοση αφροποίησης και η σταθερότητα του αφρού είναι τέτοια, ώστε οι φυσαλίδες αέρα να διατηρούνται αναλλοίωτες και ικανές να αντιστέκονται στην ολική εργασία της ανάμιξης, μεταφοράς – ρίψης, τοποθέτησης και σκλήρυνσης του αφρομπετόν.
3. Η θερμοκρασία περιβάλλοντος, η οποία καθορίζει την ξήρανση του τελικού προϊόντος.

 

 

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
Οι κυριότερες εφαρμογές του κυψελωτού τσιμέντου είναι:

  • Θερμομόνωση και δημιουργία ρύσεων σε ταράτσες.
  • Θερμομόνωση, ηχομόνωση και πυροπροστασία δαπέδων.
  • Γεμίσματα δαπέδων ανεστραμμένων δοκών.

Για εφαρμογές θερμομόνωσης χρησιμοποιούνται πυκνότητες της τάξης των 250 –300 Kg/m³. Στην περίπτωση χρήσης του ως υπόστρωμα δαπέδων με τελική κάλυψη μαρμάρων, πλακιδίων ή μωσαϊκού έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί χωρίς ενισχυτική στρώση άλλου σκυροδέματος εξοικονομώντας χρόνο και περαιτέρω έξοδα.

Θέλετε να σας καλέσουμε;
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. • ΠληροφορίεςΤο κατάλαβα