Δευτ-Παρ: 8.00-18.00, Σαβ: 09:00-15:00

Η συνεχής ροή του θερμού αέρα στα σπίτια μας και στις πόλεις γενικότερα τις θερινές περιόδους,επηρεάζει το αίσθημα της θερμικής μας άνεσης (είτε αυτό αφορά σε εσωτερικούς είτε σε εξωτερικούς χώρους), την υγεία μας, την ενεργειακή κατανάλωση, καθώς και το εισόδημά μας.

Παρατηρείται τα τελευταία χρόνια μεγάλη αύξηση των κλιματιστικών μονάδων στην ευρύτερη περιοχή της Νότιας Ευρώπης με άμεσες συνέπειες στο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας και τη διατάραξη του ενεργειακού ισοζυγίου.

 Η ανακλαστική μόνωση και γενικότερα οι ψυχρές στέγες συμβάλλουν στην επίλυση του προβλήματος καθώς και στην εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων για τους πολίτες.

 Πως λειτουργεί η Ανακλαστική Μόνωση;
Τα υλικά που εφαρμόζονται πάνω στην επιφάνεια της ταράτσας, παραμένουν δροσερά κάτω από τον ήλιο, ανακλώντας την ηλιακή ακτινοβολία κατά τη διάρκεια της ημέρας και αποβάλλοντας με μορφή υπέρυθρης ακτινοβολίας την αποθηκευμένη θερμότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Σε αντίθεση με τα συμβατικά συστήματα στην επιφάνεια των οποίων μπορεί να σημειωθεί αύξηση της θερμοκρασίας έως και 30 βαθμούς Κελσίου, πάνω από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος κατά τους θερινούς μήνες, η θερμοκρασία μίας επιφάνειας που έχει εφαρμοστεί το σύστημα της ανακλαστικής μόνωσης, παραμένει ίση ή πολύ κοντά στη θερμοκρασία περιβάλλοντος, ακόμα και κατά τη διάρκεια των πιο ζεστών ημερών του καλοκαιριού.

Που μπορεί να εφαρμοστεί το σύστημα της ανακλαστικής μόνωσης;
Η συγκεκριμένη μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί σε ταράτσες, στέγες και σε τοίχους, σε οποιαδήποτε απόχρωση επιθυμείτε.
Αν βάψω με ένα λευκό χρώμα την επιφάνεια δεν θα πετύχω την επιθυμητή ανάκλαση της ηλιακής ακτινοβολίας; Τον πρώτο χρόνο ναι, αλλά μετά από εκεί και πέρα αρχίζουν τα δύσκολα.
Οποιοδήποτε λευκό χρώμα δίνει ένα καλό συντελεστή θερμοανάκλασης, αλλά με το πέρασμα του καιρού και κυρίως από το δεύτερο χρόνο και μετά ο συντελεστής αυτός φθίνει με γεωμετρική πρόοδο. Σε αντίθεση με το πρόσθετο μονωτικό χρωμάτων THERMALMIX με το οποίο πετυχαίνουμε μόνιμη θερμοανάκλαση έως και 95% και χωρίς τον περιορισμό του λευκού χρώματος.

Γιατί να επιλέξω την Ανακλαστική Μόνωση
Γιατί πολύ απλά τα οφέλη τόσο στο περιβάλλον, όσο και στον καθένα ξεχωριστά είναι πολλά:

  • Μειώνεται η ανάγκη για δροσισμό σε κλιματιζόμενα κτήρια με αποτέλεσμα τη μείωση εκπομπής ρύπων στο εξωτερικό περιβάλλον.
  • Βελτιώνεται σημαντικά η θερμική άνεση σε κτήρια που δεν υπάρχουν κλιματιστικά.
  • Αυξάνεται η διάρκεια ζωής οποιουδήποτε στρώματος (πλάκα σκυροδέματος, παλαιότερη μόνωση) βρίσκεται κάτω από το σύστημα, λόγω της μειωμένης θερμικής καταπόνησης.
  • Συμβάλλει στην αντιμετώπιση του φαινομένου της αστικής θερμικής νησίδας (λιγότερη θερμότητα μεταφέρεται στον περιβάλλοντα χώρο).
  • Βελτιώνονται οι συνθήκες θερμικής άνεσης στους εξωτερικούς χώρους των πόλεων.

Ενημερωθείτε για το καινοτόμο σύστημα της εταιρείας μας COOL ROOF SYSTEM πατώντας εδώ.  

 

 

Θέλετε να σας καλέσουμε;
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. • ΠληροφορίεςΤο κατάλαβα