Δευτ-Παρ: 8.00-18.00, Σαβ: 09:00-15:00

Συμβατική είναι η μέθοδος κατασκευής μόνωσης ενός δώματος κατά την οποία η θερμομόνωση τοποθετείται κάτω από τη στεγανοποίηση.

Η συγκεκριμένη μόνωση εφαρμόζεται είτε με αφρομπετόν, είτε με θερμομονωτικό ελαφροσκυρόδεμα. Πιο συγκεκριμένα στην πρώτη περίπτωση έχουμε τα εξής στάδια κατασκευής:

  • Φράγμα Υδρατμών
  • Θερμομόνωση με εξηλασμένη ή διογκωμένη πολυστερίνη
  • Δημιουργία κλίσεων με αφρομπετόν
  • Στεγανοποίηση με ασφαλτόπανο

Ενώ στη δεύτερη περίπτωση:

  • Δημιουργία κλίσεων και θερμομόνωση με θερμομονωτικό ελαφροσκυρόδεμα
  • Στεγανοποίηση με ασφαλτόπανο.

 

 

Στη Συμβατική Μόνωση η τελική επιφάνεια μπορεί να είναι ένα ασφαλτόπανο με επικάλυψη ψηφίδας, σε περιπτώσεις όπου η χρήση της ταράτσας είναι περιορισμένη (απλή επίσκεψη), αλλά μπορεί να τοποθετηθεί και οποιοδήποτε υλικό τελικής βατότητας και χρήσης όπως πλακάκια, βιομηχανικό δάπεδο, τσιμεντόπλακες κ.α.

 

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της συγκεκριμένης μόνωσης είναι η σχέση βάρους κατασκευής και κόστους. Σε περίπτωση όπου δεν έχετε σκοπό να χρησιμοποιείτε την ταράτσα τοποθετώντας τραπέζι και καρέκλες, η συμβατική μέθοδος με τελικό στάδιο το ασφαλτόπανο αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα προστασίας από το κρύο, τη ζέστη και την υγρασία, με πολύ μικρό βάρος ανά τετραγωνικό μέτρο (30-35kg) και κόστος πιο οικονομικό από άλλα συστήματα μόνωσης.

Χρήσιμη συμβουλή: Οποιοδήποτε σύστημα ολοκληρωμένης μόνωσης (θερμομόνωση και στεγανοποίηση) αποφασίσετε να τοποθετήσετε στην ταράτσα του κτιρίου σας, να προσέξετε δύο βασικά πράγματα:

1. Να εφαρμοστεί ξεχωριστό και συγκεκριμένο σύστημα στεγανοποίησης (ένα απλό γαλάκτωμα στην πλάκα σκυροδέματος ΔΕΝ είναι στεγανοποίηση, τα πλακάκια ΔΕΝ είναι στεγανοποίηση).

2. Η στεγανοποίηση της ταράτσας να εφαρμόζεται επάνω στο στρώμα των κλίσεων (αφρομπετόν, τσιμεντοκονία, περλομπετόν) καιμ όχι στην πλάκα σκυροδέματος.

 

Θέλετε να σας καλέσουμε;
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. • ΠληροφορίεςΤο κατάλαβα