Δευτ-Παρ: 8.00-18.00, Σαβ: 09:00-15:00

Όλοι όσοι θέλουν να βάψουν το σπίτι τους ή την επιχείρησή τους (εσωτερικά και εξωτερικά) επιλέγουν τα χρώματα που θα χρησιμοποιηθούν με δύο βασικά κριτήρια, την αισθητική του χώρου και το κόστος της εφαρμογής.

Τι θα λέγατε όμως εάν με το βάψιμο του σπιτιού σας εκτός από το επιθυμητό αισθητικό αποτέλεσμα πετυχαίνατε και εξοικονόμηση ενέργειας και κατ’ επέκταση εξοικονόμηση χρημάτων; Και το πετυχαίνατε αυτό χωρίς απολύτως καμία αλλοίωση του τελικού αποτελέσματος, εφόσον θα χρησιμοποιηθούν τα ίδια ακριβώς χρώματα της επιλογής σας και με κόστος μόλις από 0,50€ έως 1,00€ για κάθε τετραγωνικό παραπάνω σε σχέση με ότι θα πληρώνατε;

Σε όλα αυτά η απάντηση είναι μία και ονομάζεται THERMALMIX! Το επαναστατικό πρόσθετο χρωμάτων, το οποίο προσθέτοντάς το μέσα στο χρώμα δημιουργούμε ένα ανακλαστικό φράγμα θερμότητας υψηλών επιδόσεων.

Ιδανικό για εσωτερικούς και για εξωτερικούς χώρους, σε τοίχους με ή χωρίς θερμομόνωση. Στην περίπτωση όπου υπάρχει θερμομόνωση, η εφαρμογή βαφής με ανακλαστικές ιδιότητες βοηθά και συμπληρώνει τη θερμική απόδοση της μόνωσης. Σε περίπτωση όπου δεν υπάρχει θερμομόνωση εξακολουθεί να λειτουργεί βοηθώντας στην εξοικονόμηση ενέργειας χωρίς όμως να αντικαθιστά την έλλειψη θερμομόνωσης. Μία σωστή και μελετημένη θερμομόνωση ταράτσας ή τοίχου, αποτελεί το θεμέλιο της εξοικονόμησης ενέργειας σε ένα κτήριο. Ιδανικό σενάριο απόλυτης εξοικονόμησης και επιτυχίας είναι o συνδυασμός θερμομόνωσης ενός δομικού στοιχείου και η βαφή με χρώματα ανακλαστικών ιδιοτήτων.

Όπως ήδη αναφέρθηκε το THERMALMIX μπορεί να προστεθεί σε χρώματα εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. Ας δούμε πως λειτουργεί στη κάθε περίπτωση χωριστά.

ΒΑΦΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΟΙΧΩΝ ΜΕ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΟΥ THERMALMIX

Στην περίπτωση όπου χρησιμοποιηθεί το THERMALMIX εσωτερικά, δημιουργείται ένα μοναδικό θερμικό φράγμα το οποίο αποτρέπει την διαφυγή και απώλεια της θερμότητας από το χώρο μέσω των παγωμένων τοίχων και οροφής. Έτσι τα δωμάτια κι οι υπόλοιποι χώροι είναι και παραμένουν για περισσότερη ώρα ζεστοί .

Αποτέλεσμα της συγκεκριμένης διαδικασίας είναι αφενός η γρηγορότερη θέρμανση του χώρου και αφετέρου εφόσον σταματήσει η λειτουργία θέρμανσης, η ζέστη να παραμένει στο χώρο για περισσότερη ώρα από πριν. Επίσης λόγω του θερμικού φράγματος που δημιουργείται περιορίζεται σημαντικά, αν όχι εντελώς και το φαινόμενο της εσωτερικής μούχλας λόγω συμπύκνωσης υδρατμών.

ΒΑΦΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΟΙΧΩΝ ΜΕ ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΟΥ THERMALMIX

Στην περίπτωση κατά την οποία προσθέσουμε το THERMALMIX σε ένα χρώμα εξωτερικού χώρου, δημιουργείται ένα αντίστοιχο θερμικό φράγμα το οποίο αποτρέπει την εισροή θερμότητας μέσα στο χώρο, με αποτέλεσμα το εσωτερικό του κτιρίου να παραμένει δροσερό για μεγάλο διάστημα. Με αυτό τον τρόπο μειώνεται δραστικά η ανάγκη χρήσης των κλιματιστικών με άμεσο αποτέλεσμα την εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Επιπλέον ο υψηλός βαθμός ανάκλασης της ηλιακής ακτινοβολίας στα κτήρια βοηθά πολύ και στην ελάττωση του φαινομένου της αστικής θερμονησίδας. Αυτό συμβαίνει διότι όσο λιγότερη θερμότητα απορροφάται από τους δρόμους και τα κτήρια κατά τη διάρκεια της ημέρας, τόσο μικρότερη θερμότητα απελευθερώνεται τη νύχτα.

Επειδή η χώρα στην οποία ζούμε είναι κατά βάση μία θερμή χώρα, κατανοούμε όλοι τα σημαντικά πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης εφαρμογής.

     

Επιγραμματικά τα σημαντικά οφέλη από τη χρήση του THERMALMIX:

• Μειώνεται η απώλεια θερμότητας από το εσωτερικό του κτιρίου κατά τους χειμερινούς μήνες με αποτέλεσμα τη μικρότερη χρήση των θερμαντικών μέσων.

• Μειώνεται η εισροή θερμότητας από το εξωτερικό περιβάλλον κατά τους θερινούς μήνες με αποτέλεσμα τη μικρότερη χρήση των κλιματιστικών.

• Μειώνεται η διαφορά θερμοκρασίας εσωτερικού και εξωτερικού χώρου και η πιθανότητα εμφάνισης μούχλας.

• Περισσότερη ζέστη το χειμώνα και περισσότερη δροσιά το καλοκαίρι.

• Απολύτως ασφαλές για χρήση, μη τοξικό και φιλικό προς το περιβάλλον.

• Βελτιώνει την πυραντοχή των υλικών.

• Εξαιρετικά απλό στη χρήση και είναι συμβατό με κάθε είδους χρώμα ή στεγανωτικό υλικό.

• Και όλα αυτά με πολύ χαμηλό κόστος!

Προσθέστε το THERMALMIX στο χρώμα της αρεσκείας σας και αρχίστε να απολαμβάνετε τα οφέλη μίας άνετης και λειτουργικής κατοικίας εξοικονομώντας ταυτόχρονα ενέργεια και χρήματα.

 

Θέλετε να σας καλέσουμε;
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. • ΠληροφορίεςΤο κατάλαβα