Δευτ-Παρ: 8.00-18.00, Σαβ: 09:00-15:00

Ψυχρά ονομάζονται τα υλικά που χαρακτηρίζονται από δύο βασικές συμπεριφορές:

1. Υψηλή ανακλαστικότητα στην ηλιακή ακτινοβολία (total solar reflectance). Η ανακλαστικότητα είναι η ικανότητα μιας επιφάνειας να εκτρέπει (ανακλά) την προσπίπτουσα ηλιακή ακτινοβολία και περιλαμβάνει τόσο την ακτινοβολία στο ορατό φάσμα, όσο και την υπέρυθρη και την υπεριώδη ακτινοβολία που περιλαμβάνονται στο φάσμα της ηλιακής ακτινοβολίας.

2. Υψηλό συντελεστή εκπομπής υπέρυθρης ακτινοβολίας (infrared emittance). Ο συντελεστής εκπομπής είναι μια παράμετρος, που προσδιορίζει την ικανότητα ενός υλικού να αποβάλλει ποσά θερμότητας, υπό μορφή υπέρυθρης ακτινοβολίας.

Τα παραπάνω χαρακτηριστικά εκφράζονται σε τιμές οι οποίες κυμαίνονται από 0 έως 1 (0% - 100%) και όσο μεγαλύτερη είναι η τιμή τους, τόσο πιο "ψυχρή" είναι η επιφάνεια, δηλαδή τόσο πιο χαμηλή είναι η επιφανειακή θερμοκρασία που αναπτύσσεται σε αυτήν. Επομένως: 100% = ολική ανάκλαση, 0% = μηδενική ανάκλαση (δηλ. 100% απορρόφηση).

Ο δείκτης ανακλαστικότητας στην ηλιακή ακτινοβολία SRI (solar reflectance index) ενσωματώνει σε μία τιμή και τις δύο αυτές ιδιότητες, προσδιορίζοντας την ικανότητα μιας επιφάνειας να ανακλά την ηλιακή ακτινοβολία και να αποβάλλει υπό μορφή υπέρυθρης ακτινοβολίας, την ενέργεια που έχει απορροφήσει. Είναι συνάρτηση της αύξησης που παρουσιάζει η θερμοκρασία της σε σύγκριση με μία πρότυπη λευκή και μαύρη επιφάνεια. Ουσιαστικά ο συντελεστής SRI χαρακτηρίζει πόσο "ψυχρό" είναι ένα υλικό.

Θέλετε να σας καλέσουμε;
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. • ΠληροφορίεςΤο κατάλαβα