Δευτ-Παρ: 8.00-18.00, Σαβ: 09:00-15:00

Ως υπόγειο εννοούμε ένα ή περισσότερα επίπεδα ενός κτηρίου που βρίσκονται πλήρως ή εν μέρει κάτω από το επίπεδο εδάφους. Η κατασκευή των τοιχίων του υπογείου συνήθως είναι από οπλισμένο σκυρόδεμα και λόγω είτε κακοτεχνιών, είτε άλλων παραμέτρων που αφορούν το ίδιο το σκυρόδεμα ή τους χρόνους και την ποιότητα εφαρμογής του, δημιουργούνται αρκετές φορές πηγές εισροής υδάτων.  Προβλήματα όπως φθορές στο μπετόν και  ενανθρακώσεις με οξειδώσεις του οπλισμού, εξαιτίας της δημιουργίας ρηγματώσεων και ροής υδάτων τόσο από το ίδιο το μπετόν όσο και από την περίμετρο των υδραυλικών σωληνώσεων. Επίσης σε αρκετές περιοχές, με υψηλό υδροφόρο ορίζοντα, όπου η στάθμη του νερού ξεπερνάει το επίπεδο στάθμης δαπέδου υπόγειου χώρου, δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα εισροής υδάτων.

Για τον λόγο αυτό, τα υπόγεια, θεωρούνται  από τους πλέον ευάλωτους χώρους, καθώς η ροή από όμβρια ύδατα είναι εφικτή από τα πλαϊνά τοιχία, από την οριζόντια επιφάνεια ή και από συνδυασμό αυτών. 

         

Σημαντικό ρόλο επίσης πέραν των κατασκευαστικών αστοχιών, παίζουν και οι συνθήκες της ατμόσφαιρας στον εκάστοτε χώρο υπογείου, είτε είναι αυτός επαγγελματικός είτε η ίδια η οικία. 

Για την οριστική επίλυση των προαναφερθέντων καθώς και των διαφορετικών και ξεχωριστών συνθηκών υπογείων,  πρέπει να προηγηθεί μελέτη βάση αυτοψίας του χώρου καθώς και υγρασιομέτρησης με εξειδικευμένα εργαλεία όπως επίσης και η εφαρμογή με υλικά στεγανωτικά τσιμεντοειδούς βάσεως καθώς και διεισδυτικά σκυροδέματος προς ανάπτυξης κρυστάλλων, ώστε να δοθεί η καλύτερη δυνατή λύση για αποτελεσματική στεγάνωση. 

 

Θέλετε να σας καλέσουμε;
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. • ΠληροφορίεςΤο κατάλαβα