Δευτ-Παρ: 8.00-16.00, Σαβ: 09:00-15:00

ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΗ ΖΕΣΤΗ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΖΗΣΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΕΤΟ ΚΑΙ ΔΡΟΣΕΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΝΤΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ!

Οι ψυχρές στέγες (Cool Roofs) δημιουργούνται από την εφαρμογή ενός χρώματος υψηλής αντανάκλασης ή ενός φύλλου με ανακλαστικές ιδιότητες και μπορούν να μειώσουν έως και 30% την ανάγκη κλιματισμού ενός κτηρίου εφόσον είναι έτσι σχεδιασμένες ώστε να ακτινοβολούν περισσότερη ηλιακή ακτινοβολία και να απορροφούν λιγότερη ζέστη από ότι μία κανονική οροφή. 

Αυτό οφείλεται στις ιδιότητες που  έχουν συγκεκριμένα υλικά ώστε να αντανακλούν την ηλιακή ακτινοβολία πίσω στη ατμόσφαιρα. Όσο η επιφάνεια της ταράτσας παραμένει περισσότερο δροσερή εξαιτίας της εξαιρετικά μειωμένης θερμότητας που απορροφά (σε τέτοιο βαθμό όπου μία ψυχρή στέγη μπορεί να είναι κατά 28-33°C πιο δροσερή από μία συμβατική ταράτσα, κατά τη διάρκεια πολύ υψηλών θερμοκρασιών) τόσο διατηρείται στο εσωτερικό του κτηρίου μία σταθερά δροσερή θερμοκρασία.

Στην Ελληνική αγορά παράγονται ή εισάγονται έτοιμα ψυχρά χρώματα με αρκετά καλές ανακλαστικές ιδιότητες. Τα χρώματα αυτά όμως, στη συντριπτική πλειοψηφία τους είναι ακρυλικής βάσης, είναι δηλαδή υλικά που η ανάμιξή τους γίνεται με νερό. Είναι γνωστό ότι ένα στεγανωτικό υλικό ακρυλικής βάσης δεν έχει την ίδια διάρκεια ζωής με ένα υλικό πολυουρεθανικής βάσης η ανάμιξη του οποίου γίνεται με διαλύτη.

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΜΟΝΩΔΟΜΙΚΗ

 Η εταιρεία μας εισάγει την πρώτη ύλη για τη δημιουργία ενός ψυχρού χρώματος, τα κεραμικά θερμοσφαιρίδια της INSULADD Environmental Products Ltd.

Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα και το πλεονέκτημα να επιλέξουμε όποιο στεγανωτικό υλικό επιθυμούμε και να το συνδυάσουμε έτσι ώστε να πάρουμε το μάξιμουμ του αποτελέσματος αφενός για τη διάρκεια και ποιότητα της στεγανοποίησης και αφετέρου για τη συνεχή και μόνιμη θερμοανάκλαση.

Έτσι προτείνουμε την εφαρμογή οποιουδήποτε ελαστομερούς στεγανωτικού υλικού υβριδικής ή πολυουρεθανικής βάσης, ακόμα και πολυουρίας με την προσθήκη του INSULADD (δείτε λεπτομέρειες και τεχνικά χαρακτηριστικά των υλικών στο τέλος).

ΩΦΕΛΗ ΤΩΝ ΨΥΧΡΩΝ ΣΤΕΓΩN

Μία ψυχρή οροφή μπορεί να ωφελήσει ένα κτίριο και τους ενοίκους του:

  • Μειώνοντας τους λογαριασμούς ενέργειας από την ελάττωση των αναγκών για κλιματισμό.
  • Βελτιώνοντας την εσωτερική άνεση σε χώρους οι οποίοι δεν είναι κλιματιζόμενοι.
  • Μειώνοντας την θερμοκρασία οροφής, η οποία μπορεί να παρατείνει την διάρκεια ζωής της οροφής και της όποιας μόνωσης υπάρχει σε αυτή.


Η θερμοκρασία μιας σκουρόχρωμης συμβατικής στέγης αγγίζει τους 66°C μια θερμή καλοκαιρινή ημέρα γιατί απορροφά σημαντικό ποσοστό της προσπίπτουσας ηλιακής ακτινοβολίας. Αντίθετα, η θερμοκρασία μιας λευκής επιφάνειας, η οποία ανακλά την ηλιακή ακτινοβολία και απορροφά λιγότερη θερμότητα, φτάνει τους 37°C, παραμένοντας κατά σχεδόν 30°C πιο δροσερή συγκριτικά με τη συμβατική στέγη. 
(Πηγή: Ομάδα μελετών κτιριακού περιβάλλοντος, Τμήμα Φυσικής, ΕΚΠΑ)

Πέρα από το ίδιο το κτίριο, οι ψυχρές στέγες μπορούν επίσης να ωφελήσουν και το περιβάλλον, ιδιαίτερα όταν έχει εφαρμοστεί το σύστημα σε πολλά κτίρια της ίδιας περιοχής.

Ποιο συγκεκριμένα οι ψυχρές στέγες μπορούν:

  • Να μειώσουν τοπικές θερμοκρασίες αέρος (μερικές φορές αναφέρεται και ως το αστικό φαινόμενο της θερμικής νησίδας).
  • Να μειώσουν την ζήτηση ηλεκτρισμού στις ώρες αιχμής, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη διακοπών ενέργειας.
  • Να μειώσουν τις εργοστασιακές εκπομπές ενέργειας, συμπεριλαμβανομένου του διοξειδίου του άνθρακος, διοξειδίου του θείου, οξείδια του αζώτου, και υδραργύρου, μειώνοντας την χρήση ψυκτικής ενέργειας στα κτήρια.

Η εταιρεία μας μέσα στα πλαίσια έρευνας και μελέτης, προσπαθώντας να βρει λύσεις με άριστη απόδοση και ελάχιστες απαιτήσεις, σας προτείνει την εφαρμογή του συστήματος με τα παρακάτω υλικά, πετυχαίνοντας με αυτό τον τρόπο:

α.  100% Προστασία από τη ζέστη μέσω του συστήματος που περιγράφουμε παραπάνω (Insuladd - Cool Roof).

β.  100% Στεγανοποίηση με το απόλυτο στεγανωτικό υλικό πολυουρεθανικής βάσης μακροχρόνιας διάρκειας και υψηλών αντοχών (Mariseal 250).

γ.  100% Χρήση της ταράτσας για τοποθέτηση καθιστικού και ότι άλλο θέλετε με την εφαρμογή προστατευτικής πολυουρεθανικής βαφής (Mariseal 400).  

Το κόστος υλικών και εργασίας του συστήματος για την θερμοανάκλαση και πλήρη στεγανοποίηση της ταράτσας  (α & β) ξεκινάει από 15,00 €/μ² !

Σε περίπτωση όπου θέλουμε και την πλήρη χρήση της επιφάνειας (α & β & γ) το συνολικό κόστος ξεκινάει από 19,00€ /μ² !

 

 

 

 

Θέλετε να σας καλέσουμε;
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. • ΠληροφορίεςΤο κατάλαβα