Δευτ-Παρ: 8.00-16.00, Σαβ: 09:00-15:00

Τα υλικά που εφαρμόζονται πάνω στην επιφάνεια της ταράτσας μέσω της ανακλαστικής μεθόδου, παραμένουν δροσερά κάτω από τον ήλιο, ανακλώντας έως και το 95% της ηλιακής ακτινοβολίας κατά τη διάρκεια της ημέρας και αποβάλλοντας με μορφή υπέρυθρης ακτινοβολίας την αποθηκευμένη θερμότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αυτό οφείλεται στις ιδιότητες που  έχουν συγκεκριμένα υλικά ώστε να αντανακλούν την ηλιακή ακτινοβολία πίσω στη ατμόσφαιρα. Όσο η επιφάνεια της ταράτσας παραμένει περισσότερο δροσερή εξαιτίας της εξαιρετικά μειωμένης θερμότητας που απορροφά (σε τέτοιο βαθμό όπου μία ψυχρή στέγη μπορεί να είναι κατά 20-33°C πιο δροσερή από μία συμβατική ταράτσα, κατά τη διάρκεια πολύ υψηλών θερμοκρασιών) τόσο διατηρείται στο εσωτερικό του κτιρίου μία σταθερά δροσερή θερμοκρασία.

Οφέλη του συστήματος

  • Βελτιώνεται σημαντικά ο δροσισμός της κατοικίας με αποτέλεσμα την χρήση των κλιματιστικών σε πολύ μικρότερο βαθμό και μόνο σε ώρες αιχμής.
  • Μείωση στους λογαριασμούς ενέργειας από την ελάττωση αναγκών για κλιματισμό.
  • Πλήρη προστασία από το νερό (στεγανοποίηση) και τη ζέστη με βάρος κατασκευής μόλις 1,5kg/m2.  
  • Άμεση βελτίωση της εσωτερικής άνεσης σε χώρους που δεν κλιματίζονται.
  • Το κόστος σε σχέση με άλλα συστήματα μόνωσης είναι αρκετά πιο οικονομικό.
  • Μηδαμινές απαιτήσεις προετοιμασίας της επιφάνειας (μεταφορά ή ανύψωση ηλιακών και δεξαμενών, χτίσιμο περιμετρικού στηθαίου κ.α.)

Μάθετε περισσότερα για την δημιουργία και τα οφέλη των ψυχρών στεγών με την εφαρμογή ανακλαστικών υλικών πατώνταςς εδώ.

Επιπροσθέτως βάφοντας το σπίτι σας εσωτερικά εγκλωβίζετε τη θερμότητα από τα συστήματα θέρμανσης (καλοριφέρ, τζάκι κ.α.) διατηρώντας συνεχώς μία ζεστή και άνετη ατμόσφαιρα, εξοικονομώντας έως και 25% ενέργεια από τη χρήση των θερμαντικών σωμάτων!

Ενημερωθείτε εκτενέστερα για την δυνατότητα εξοικονόμησης ενέργειας μέσω του βαψίματος του σπιτιού σας πατώντας εδώ.

 

Θέλετε να σας καλέσουμε;
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. • ΠληροφορίεςΤο κατάλαβα