Καλάθι αγορών

Σύνολο 0€

Οι cool roofs, γνωστές και ως «ψυχρές στέγες», αποτελούν μια νέα τάση που καταγράφει μεγάλη δημοτικότητα, προσφέροντας βιώσιμες λύσεις και περιορίζοντας τις ενεργειακές σπατάλες των νοικοκυριών. Οι cool roofs δημιουργούνται με την εφαρμογή ενός χρώματος υψηλής αντανάκλασης ή ενός φύλλου με ανακλαστικές ιδιότητες, αναβαθμίζοντας ενεργειακά ένα κτίριο και καθιστώντας το σύγχρονο και «έξυπνο». Μόνο απαρατήρητο άλλωστε δεν μπορεί να περάσει το γεγονός πως οι cool roofs μπορούν να μειώσουν την ανάγκη χρήσης κλιματιστικού έως και κατά 30%!

Σε αυτό το άρθρο παρουσιάζονται οι βασικοί λόγοι για τους οποίους οι «ψυχρές στέγες» έχουν γίνει τόσο δημοφιλείς! 

Ξεχάστε τη ζέστη 

 

 

Σπίτι με «ψυχρή στέγη» σημαίνει σπίτι με λιγότερη ζέστη. Για την ακρίβεια επενδύοντας στις cool roofs οι ιδιοκτήτες των ακινήτων ξεχνούν τι σημαίνει ζέστη το καλοκαίρι, και απολαμβάνουν ένα σπίτι δροσερό, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην ατμόσφαιρα. Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση ειδικών αντανακλαστικών χρωμάτων, τα οποία μειώνουν την απορρόφηση θερμότητας από τον ήλιο και διατηρούν το κτίριο μας δροσερό. Ακολούθως, περιορίζεται δραματικά η θερμότητα που εισχωρεί από τη στέγη στο ακίνητό μας και έτσι είμαστε σε θέση να πούμε… αντίο στους καλοκαιρινούς καύσωνες. Η Μονωδομική μάλιστα πάει τις cool roofs ένα βήμα παραπέρα, επενδύοντας στα κεραμικά θερμοσφαιρίδια Insuladd, τα οποία προσφέρουν υψηλές αποδόσεις και μέγιστη διάρκεια ζωής! Το ακίνητό μας αναβαθμίζεται ενεργειακά, ενισχύεται με την απόλυτη στεγανοποίηση και αποκτά τη μέγιστη προστασία κατά τους θερινούς μήνες.

Μείωση της κατανάλωσης ενέργειας 

 

 

Επενδύοντας στις cool roofs δεν μειώνουμε απλώς τη ζέστη που μπαίνει μέσα στο κτίριο μας, αλλά και τους λογαριασμούς ρεύματος. Όσο η ταράτσα του σπιτιού μας παραμένει δροσερή, με την ηλιακή ακτινοβολία να αντανακλάται σε μεγάλο βαθμό, τόσο η ανάγκη για χρήση κλιματιστικού ή και ανεμιστήρα περιορίζεται δραματικά. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως μια ψυχρή στέγη μπορεί να είναι κατά 28-33°C πιο δροσερή από μία συμβατική ταράτσα, τη στιγμή που ο υδράργυρος «χτυπάει» κόκκινο. Οι ιδιοκτήτες των κτιρίων που επενδύουν στις cool roofs κατά συνέπεια εξοικονομούν σημαντικά χρηματικά ποσά κάθε μήνα, κάτι που σημαίνει πως κάνουν άμεση απόσβεση των χρημάτων που επενδύουν σε μια ψυχρή στέγη.
 

Άνετη ζωή

 

 

Έχοντας ένα κτίριο ενεργειακά αναβαθμισμένο και αισθητά πιο δροσερό, απολαμβάνουμε μια άνετη διαβίωση. Οι ψυχρές στέγες μας επιτρέπουν να απολαμβάνουμε χαμηλές θερμοκρασίες στο εσωτερικό του κτιρίου μας, προσφέροντάς μας ένα δροσερό και ευχάριστο περιβάλλον. Αποχαιρετούμε έτσι την έντονη δυσφορία που μας ταλαιπωρεί συνήθως τους καλοκαιρινούς μήνες και βλέπουμε την καθημερινότητά μας μέσα στο σπίτι να γίνεται πιο άνετη από ποτέ. Παράλληλα, οι cool roofs δεν είναι ωφέλιμες μόνο για εμάς που διαβιούμε μέσα σε ένα σπίτι αλλά και για το περιβάλλον, τον πλανήτη που αποτελεί το σπίτι όλων μας. Οι ψυχρές στέγες αποτελούν την απάντηση στο πρόβλημα του φαινομένου του θερμοκηπίου, ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα, και συμβάλουν στη δημιουργία μιας πιο άνετης και ευχάριστης διαβίωσης για όλους.

Στη Μονωδομική φέρνουμε την επανάσταση στις cool roofs επενδύοντας στα κεραμικά θερμοσφαιρίδια της INSULADD Environmental Products Ltd, και προσφέροντας το βέλτιστο αποτέλεσμα ενεργειακής αναβάθμισης ενός κτιρίου. Το έμπειρο προσωπικό μας άλλωστε μελετάει μεμονωμένα τις ανάγκες κάθε ακινήτου και προτείνει τις κατάλληλες λύσεις κάθε φορά.

Ανακαλύψτε περισσότερα για την επαναστατική μέθοδο των cool roofs.

Είστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα;

Μονώσεις - Θερμομονώσεις - Στεγανοποιήσεις