Καλάθι αγορών

Σύνολο 0€

Τόσο η μόνωση όσο και η στεγανοποίηση είναι δύο ιδιαίτερα αποτελεσματικές παρεμβάσεις που μπορούμε να κάνουμε στο ακίνητό μας προκειμένου να το θωρακίσουμε αλλά και να το αναβαθμίσουμε ενεργειακά. Πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων ωστόσο δυσκολεύονται πολλές φορές να αντιληφθούν τις διαφορές ανάμεσα σε αυτές τις δύο παρεμβάσεις και να αποφασίσουν τι είναι κατάλληλο για το δικό τους κτίριο.

Ο γενικός κανόνας είναι πως από τη μια η μόνωση είναι αυτή που αναβαθμίζει ενεργειακά το ακίνητό μας, δημιουργώντας την ιδανική θερμοκρασία χειμώνα, καλοκαίρι ενώ από την άλλη η στεγανοποίηση είναι αυτή που μπορεί να μας βοηθήσει δραστικά να δώσουμε λύση στο πρόβλημα της υγρασίας, που αποτελεί τον μεγάλο εφιάλτη όλων μας.

Στην Μονωδομική γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι είδους παρεμβάσεις χρειάζεται το κάθε ακίνητο, καθώς προχωρούμε πάντα σε έναν έλεγχο του χώρου και μια σχετική μελέτη από την οποία προκύπτουν οι ανάγκες του κτιρίου και οι ενέργειες που πρέπει να ολοκληρωθούν. Ο οδηγός που ακολουθεί ωστόσο θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε πλήρως τις διαφορές ανάμεσα στη μόνωση και στη στεγανοποίηση για να κάνετε πάντα την σωστή επιλογή για το ακίνητό σας!

Πείτε αντίο στην υγρασία

 

 

Η υγρασία και η εμφάνιση μούχλας αποτελούν ένα μεγάλο πρόβλημα για τα περισσότερα ακίνητα, ειδικά για τα παλιά κτίρια. Κάπου εδώ ωστόσο έρχεται η στεγανοποίηση για να δώσει μια δραστική απάντηση και να μας βοηθήσει να απαλλαγούμε από αυτό τον εφιάλτη. Πρόκειται για ένα μανδύα προστασίας που τοποθετείται στην ταράτσα του ακινήτου μας και αποτρέπει την εισροή υδάτων. Το κτίριο μας θωρακίζεται και αποκτά μια πανίσχυρη ασπίδα, και έτσι λέμε αντίο μια και καλή στην υγρασία και τη μούχλα που καταστρέφουν τους τοίχους, προκαλούν φθορές στα έπιπλά μας και φυσικά έχουν ιδιαίτερα επιβλαβείς επιπτώσεις και στην υγεία μας. Απολαμβάνουμε δηλαδή ιδανικές συνθήκες διαβίωσης.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι στεγανοποίησης, οι οποίοι εφαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε κτιρίου.

Στη Μονωδομική προσφέρουμε ολοκληρωμένα πακέτα υπηρεσιών που περιλαμβάνουν:

 

Αποκτήστε την ιδανική θερμοκρασία

 

 

Την ίδια στιγμή η μόνωση μπορεί να μας βοηθήσει αποτελεσματικά στο να εξοικονομήσουμε σημαντικά χρηματικά ποσά, χειμώνα καλοκαίρι, περιορίζοντας πλήρως τις ενεργειακές σπατάλες. Μια ολοκληρωμένη παρέμβαση μόνωσης είναι αυτή που θα μας επιτρέψει να διατηρήσουμε την ιδανική θερμοκρασία μέσα στο ακίνητό μας, χωρίς να χρειαστεί φυσικά να βάλουμε βαθιά το χέρι μέσα στην τσέπη: το κτίριο μας παραμένει ζεστό το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι και έτσι τα έξοδα για θέρμανση και ψύξη περιορίζονται δραματικά.

Παράλληλα, η μόνωση μπορεί να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά και το φαινόμενο της υγροποίησης, δηλαδή των υδρατμών. Αυτό παρατηρείται όταν υπάρχουν υψηλές διαφορές θερμοκρασίας ανάμεσα στο εξωτερικό και το εσωτερικό του κτιρίου μας, που οδηγούν στη συσσώρευση υδρατμών και στην ανάπτυξη εσωτερικής υγρασίας. Η μόνωση έρχεται να μας δώσει την πλέον αξιόπιστη και αποτελεσματική λύση αυτού του προβλήματος.

Αναβαθμίστε το ακίνητό σας

 

 

Συνδυάζοντας ωστόσο μόνωση και στεγανοποίηση μπορούμε να πετύχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα για το ακίνητό μας, θωρακίζοντας στον μέγιστο βαθμό το κτίριο. Με τον τρόπο αυτό αποτρέπουμε στο 100% την εισροή υδάτων στο εσωτερικού του ακινήτου μας, ενώ παράλληλα το αναβαθμίζουμε ενεργειακά δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες διαβίωσης. Ιδιαίτερα σημαντικό ωστόσο είναι – είτε χρειαζόμαστε στεγανοποίηση, είτε μόνωση – το να επιλέξουμε τα κατάλληλα υλικά, τα οποία θα ξεχωρίζουν για την ανθεκτικότητα και την υψηλή ποιότητά τους.

Στη Μονωδομική προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις στεγανοποίησης και μόνωσης, με το άρτια καταρτισμένο και έμπειρο προσωπικό μας να αναλαμβάνει την ενδελεχή μελέτη του κτιρίου σας και να προτείνει τις σωστές παρεμβάσεις, κάθε φορά.

Είστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα;

Μονώσεις - Θερμομονώσεις - Στεγανοποιήσεις