Καλάθι αγορών

Σύνολο 0€

Το στεγανωτικό υλικό Hyperdesmo της εταιρείας Alchimica θεωρείτε ως ένα από τα πιο "δυνατά χαρτιά" για την στεγανοποίηση μίας ταράτσας. Μετά από την εφαρμογή του σχηματίζεται μία ενιαία, χωρίς αρμούς κι ενώσεις, στεγανωτική μεμβράνη υψηλής απόδοσης και προστασίας. Ας δούμε πιο συγκεκριμένα τα χαρακτηριστικά του Hyperdesmo.

ΣΥΣΤΑΣΗ ΥΛΙΚΟΥ
Το Hyperdesmo είναι χαμηλούς ιξώδους χυτή ελαστική μεμβράνη ενός συστατικού και αποτελείται από καθαρή, ελαστομερή, υδρόφοβη πολυουρεθανική ρητίνη η οποία μαζί με ειδικά ανόργανα συστατικά παρέχει στο προϊόν εξαιρετική αντίσταση στις καιρικές συνθήκες, στα χημικά, στην ηλιακή ακτινοβολία (δείτε περισσότερα σχετικά εδώ), σε μηχανικές και θερμικές καταπονήσεις.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΥΛΙΚΟΥ
Το Hyperdesmo εφαρμόζεται εύκολα με ρολό ή σε ιδιαίτερες περιπτώσεις με ειδικό μηχάνημα ψεκασμού (airless spray). Η βασική εφαρμογή του είναι πάνω σε ταράτσες και θωρείται ιδανικό για περιπτώσεις συντήρησης πάνω από προηγούμενα στρώματα τελικών επιφανειών όπως είναι το γαρμπιλομωσαϊκό, οι ταρατσόπλκακες και το βιομηχανικό δάπεδο. Επιπροσθέτως μπορεί να εφαρμοστεί σε ελενίτ και λαμαρίνες, για προστασία ασφαλτοπάνων και μεμβρανών EPDM, για στεγάνωση χώρων στάθμευσης και γεφυρών, καθώς επίσης για στεγανοποίηση σε βεράντες και μπαλκόνια.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΥΛΙΚΟΥ
Το Hyperdesmo είναι ένα στεγανωτικό υλικό το οποίο έχει υψηλή αντοχή στην πάροδο του χρόνου και εφόσον τηρηθούν σωστά οι προδιαγραφές εφαρμογής του, έχει αρκετά πλεονεκτήματα όπως:

  1. Πολύ καλή πρόσφυση στο εκάστοτε υπόστρωμα εφαρμογής.
  2. Πλήρη στεγανοποίηση και προστασία σημείο προς σημείο σε όλη την επιφάνεια.
  3. Δημιουργία ενιαίας στεγανωτικής μεμβράνης.
  4. Διαπερατότητα υδρατμών.
  5. Κάλυψη μικρορωγμών.
  6. Εξαιρετική ελαστικότητα.
  7. Αντοχή στα χημικά και την τριβή.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Το Hyperdesmo όπως και όλα τα στεγανωτικά πολυουρεθανικής βάσης, μέσα σε σύντομο σχετικά διάστημα παρουσιάζουν το φαινόμενο της κιμωλίωσης και του αποχρωματισμού (δείτε περισσότερα για την προστασία των πολυουρεθανικών υλικών εδώ). Για το λόγο αυτό προτείνεται η πρόσθετη προστατευτική βαφή του συστήματος Hyperdesmo A500.
Βασική προϋπόθεση επίσης για την μέγιστη απόδοση είναι και η τοποθέτηση πολυεστερικού οπλισμού αν όχι σε όλη την επιφάνεια (λόγω αυξημένου κόστους) τουλάχιστον στα ευπαθή σημεία όπως είναι τα κάθετα στοιχεία της ταράτσας (πχ. εξαεριστικά) και στην περιμετρική ένωση του δαπέδου με το στηθαίο.

 
Δείτε τις ανταγωνιστικές τιμές του Hyperdesmo και άλλων υλικών της Alchimica πατώντας εδώ.
 
Δείτε σχετικά με τις προτεινόμενες λύσεις στεγανοποίησης με επαλειφόμενα υλικά εδώ.

 

Είστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα;

Μονώσεις - Θερμομονώσεις - Στεγανοποιήσεις