Καλάθι αγορών

Σύνολο 0€

Θα σας προτείναμε, είτε μέσω κάποιου γνωστού σας που έχει δοκιμάσει επιτυχώς τις υπηρεσίες και τα προϊόντα κάποιας εταιρείας, είτε μέσω αρμόδιων φορέων όπως είναι ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Μονωτών Ελλάδας (ΠΣΕΜ). Σε κάθε περίπτωση σας προτείνουμε να ζητάτε πιστοποιητικά εξειδίκευσης και να επισκέπτεστε την έδρα της υποψήφιας εταιρείας για να σχηματίσετε ποιο ολοκληρωμένη εικόνα για το ποιον θα εμπιστευτείτε.

Είναι κοινώς αποδεκτό ότι προτιμότερο είναι κανείς να φτιάχνει τη μόνωση τους καλοκαιρινούς μήνες. Αυτό είναι εν μέρη σωστό ως προς την ελαχιστοποίηση ύπαρξης εγκλωβισμένης υγρασίας στο υπόστρωμα. Από την άλλη μεριά όμως το να εφαρμόζει κανείς μονωτικά υλικά σε περιόδους μεγάλης ζέστης δεν είναι ορθό. Η ποιο σωστή τοποθέτηση στη συγκεκριμένη ερώτηση είναι πως η θερμοκρασία περιβάλλοντος πρέπει να είναι μεταξύ 5 έως 35°C και να επιλέγονται περίοδοι με τη λιγότερη δυνατόν περίπτωση βροχόπτωσης. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γίνεται υγρομέτρηση και κατάλληλη προετοιμασία του υποστρώματος.

Η εγγύηση σας καλύπτει για οποιοδήποτε τυχόν πρόβλημα στεγανοποίησης υπάρξει μετά την παράδοση της μόνωσης από την εκάστοτε εταιρεία.

Σε ένα blog ενός συνεργάτη μας διάβασα την ιδανικότερη απάντηση. Η εγγύηση είναι σαν τα ομόλογα, εξαρτάται ποιος τα εκδίδει. Μπορεί να καταλήξει στο καλάθι των αχρήστων, μπορεί όμως και να έχει υπόσταση και σοβαρότητα. Γι αυτό το λόγο πρέπει να κάνετε προσεκτική έρευνα και να συνεργάζεστε με τις σταθερές αξίες του χώρου των μονώσεων.

Η ορθότερη μέθοδος είναι εξωτερικά διότι με αυτό τον τρόπο εκμεταλλευόμαστε τη θερμοχωρητικότητα (την ποσότητα θερμότητας που απορροφάται ή παράγεται από ένα σώμα) των υπόλοιπων μονωτικών και δομικών υλικών της κατασκευής. Δηλαδή με ένα σύστημα θερμομόνωσης πάνω από την πλάκα, η θερμότητα θα πρέπει να διανύσει μεγαλύτερη διαδρομή με ανάλογες αντιστάσεις μέχρι να φτάσει στο εσωτερικό του κτηρίου.

Τα διαφορετικά στάδια σε μία κατασκευή μόνωσης πρέπει να διαχωρίζονται με κάποιο γεωύφασμα ή φύλλο πολυαιθυλενίου διότι είναι διαφορετικός ο ρυθμός συστολοδιαστολής που δημιουργούν με τις θερμοκρασιακές μεταβολές.

Το ένα δεν αναιρεί το άλλο, αντιθέτως αλληλοσυμπληρώνονται ιδανικά. Σύμφωνα με τους μηχανισμούς ροής της θερμότητας επιλέγοντας θερμομόνωση βάση πάχους (διογκωμένη ή εξηλασμένη πολυστερίνη, πετροβάμβακα, θερμομονωτικά ελαφροσκυροδέματα, κ.α.) μειώνουμε δραστικά τη μετάδοση θερμότητας με αγωγή και μεταφορά. Εάν επιλέξουμε θερμομόνωση βάση των θερμοανακλαστικών ιδιοτήτων μειώνουμε δραστικά την προσπίπτουσα ηλιακή ακτινοβολία στα δομικά στοιχεία του κτηρίου.

1)Με αγωγιμότητα, είναι η μετάδοση θερμότητας από μόριο σε μόριο, που επιτυγχάνεται από την επαφή μεταξύ δύο στέρεων σωμάτων ή υγρών ή αέριων μαζών, χωρίς ωστόσο να εκδηλώνεται κάποια κίνηση των μορίων ανάμεσά τους. Ειδικά για τα στερεά είναι ο μοναδικός δρόμος ροής θερμότητας διά μέσου της μάζας τους.
2)Με μεταφορά, όπου η θερμότητα μεταδίδεται από την κίνηση των μορίων ενός υγρού ή αέριου σώματος.
3)Με ακτινοβολία, είναι ο μηχανισμός κατά τον οποίο η θερμότητα μεταδίδεται με ηλεκτρομαγνητικά κύματα, χωρίς να απαιτείται η επαφή των δύο σωμάτων. Απλά είναι ο τρόπος με τον οποίο ο ήλιος θερμαίνει τον πλανήτη μας.

Και στις δύο περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι ουσιαστικά το ίδιο. Η πλήρη στεγανοποίηση της ταράτσας. Από εκεί και πέρα θα σας συνιστούσαμε την εφαρμογή ελαστομερούς στεγανωτικού υλικού σε περίπτωση όπου υπάρχουν πολλά κάθετα στοιχεία στην ταράτσα, όπως βάσεις ηλιακών, κάγκελα, αναμονές, εξαερισμοί, κ.α. Αντιθέτως σε περίπτωση ελαφρού υποστρώματος(αφρομπετόν, περλομπετόν, POLITERM) προτείνεται η εφαρμογή ασφαλτικής μεμβράνης. Ανεξάρτητα από τα παραπάνω θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην ποιότητα του εκάστοτε υλικού, βάση των τεχνικών του προδιαγραφών.

Το κάθε υλικό συνοδεύεται και από ένα φυλλάδιο τεχνικών προδιαγραφών. Σε αυτό αναγράφονται τα τεχνικά χαρακτηριστικά και οι αντοχές του υλικού σε ευκαμψία και θερμοκρασιακές μεταβολές. Για την στεγανοποίηση της ταράτσας να ζητάτε την ταυτότητα του υλικού πάνω στο οποίο θα επενδύσετε τη θωράκιση του κτηρίου σας από την υγρασία.

Εάν δεν έχετε πρόβλημα ως προς το κόστος εφαρμογής της διπλής στρώσης ασφαλτοπάνου, τότε να το κάνετε δίχως δεύτερη σκέψη. Με αυτό τον τρόπο αποκτάτε μεγαλύτερη ασφάλεια και δείκτη προστασίας απέναντι στο νερό.

Με τον σταθεροποιητή ψηφίδας. Επίσης μπορείτε να βάψετε το ασφαλτόπανο με κάποιο ακρυλικό χρώμα.

Η χρήση του σωστού στεγανοποιητικού υλικού έχει άμεση σχέση με το τμήμα που θέλετε να στεγανοποιήσετε. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε μερικές περιπτώσεις:
α)Τοιχία υπογείου: τσιμεντοειδές στεγανοποιητικό ή ασφαλτικό γαλάκτωμα σε συνδυασμό με αποστραγγιστικές μεμβράνες.
β)Μπαλκόνια και ταράτσες: ασφαλτικές ή μεμβράνες αλοιφατικής βάσης.
γ)Μεταλλικές οροφές: ασφαλτικές ή άλλες μεμβράνες σε συνδυασμό με την διάστρωση ελαφροσκυροδέματος.
δ)Κεραμοσκεπές: Μεμβράνες κεραμοσκεπών.
ε)Πισίνες: τσιμεντοειδή στεγανωτικά δύο συστατικών σε συνδυασμό με κόλληση πλακιδίων και εποξειδικό στόκο ή απλή εποξειδική βαφή.
στ)Δεξαμενές πόσιμου νερού: ειδικά τσιμεντοειδή στεγανωτικά.
ζ)Κελάρια, φρεάτια ανελκυστήρων και υπόγεια με διαρροές: τσιμεντοειδές στεγανοποιητικό σε συνδυασμό με ταχύπηκτα επισκευαστκά κονιάματα.

Το Insuladd® είναι ένα πρόσθετο που χρησιμοποιείται για την ανάμιξη στο χρώμα του σπιτιού σας. Λειτουργεί ως φράγμα θερμότητας και ακτινοβολίας και είναι πιο αποτελεσματικό όταν χρησιμοποιείται τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της κατασκευής. Αποτελείται από ένα μοναδικό μείγμα κεραμικών μικροσφαιριδίων που έχουν σχεδιαστεί για να μειώνουν την απορρόφηση θερμότητας και την απώλεια θερμότητας στο σπίτι σας. Οι ιδιοκτήτες σπιτιών σε ολόκληρη τη χώρα υποφέρουν από το ίδιο πρόβλημα. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η ζέστη απορροφά τον δροσερό αέρα ενός σπιτιού διεισδύοντας τα θερμικά της κύματα μέσω των τοίχων. Το ίδιο συμβαίνει και κατά τη διάρκεια του χειμώνα, καθώς ο ψυχρός αέρας έξω διεισδύει μέσα από τους τοίχους, αναγκάζοντας τη θέρμανσή σας να εργάζεται πιο σκληρά για να κρατήσει το σπίτι σας ζεστό.

Ναι μπορείτε να το προσθέσετε σε οποιοδήποτε χρώμα ή αστάρι, εσωτερικής ή εξωτερικής βαφής.

Το ιδανικό είναι να το χρησιμοποιήσετε και στις δύο περιπτώσεις. Εάν προσθέσετε το Insuladd® στο πλαστικό χρώμα με το οποίο πρόκειται να βάψετε το σπίτι σας εσωτερικά, αυτομάτως εξοικονομείτε ενέργεια και χρήματα. Το μεγαλύτερο ποσοστό θερμότητας που εκπέμπουν τα θερμαντικά σώματα του σπιτιού, με το που έρχεται σε επαφή με τους τοίχους και τις οροφές, επιστρέφει πίσω στο σπίτι σας μέσω της θερμοανάκλασης. Αντιστρόφως δημιουργείτε θερμομονωτικό φράγμα το καλοκαίρι εάν βάψετε με την προσθήκη του Insuladd® εξωτερικά. Ανακλώντας την ηλιακή ακτινοβολία διατηρείτε το σπίτι σας δροσερό με μειωμένη την ανάγκη για χρήση κλιματιστικών.

Για το μέγιστο αποτέλεσμα πρέπει να μπει σε δύο στρώσεις βαφής. Το Insuladd® είναι ένα τόσο εξαιρετικό μονωτικό φράγμα, που οτιδήποτε περισσότερο από 2 στρώσεις δίνει μόνο μια οριακή αύξηση στην απόδοση.

Όντας ένα προϊόν μη τοξικό και απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον, δεν το επηρεάζει καθόλου. Το Insuladd® έχει την εμφάνιση μιας πολύ λεπτής λευκής σκόνης και δεν θα επηρεάσει το χρώμα του λευκού ή ανοιχτόχρωμου χρώματος. Εάν προστεθεί σε σκουρόχρωμο χρώμα τότε μπορεί να αναμένεται μετατόπιση του χρώματος κατά μία απόχρωση πιο ανοιχτό και κάποια γυαλιστερά χρώματα μπορεί να τα κάνει λίγο πιο ματ, αλλά αντιμετωπίζεται εάν βάψετε άλλη μία στρώση δίχως την προσθήκη του Insuladd®.

Όλες οι τιμές και τα έξοδα αποστολής εμφανίζονται στην ιστοσελίδα μας! Το συνολικό κόστος όταν χρησιμοποιείτε το μονωτικό πρόσθετο Insuladd® που αναμιγνύεται σε χρώμα που αγοράζετε, ανέρχεται κατά μέσο όρο σε λιγότερο από 0,80 €/m² επιπλέον στο κόστος βαψίματος των τοίχων του σπιτιού σας.Η εξοικονόμηση του ενεργειακού κόστους που θα έχετε από το Insuladd® ξεπερνάει το κόστος του προϊόντος. Στην πραγματικότητα, είναι πολύ συνηθισμένο να βλέπετε ότι μέσα σε δύο χρόνια η εξοικονόμηση ενέργειας σας έχει αποσβέσει το συνολικό κόστος του βαψίματος του σπιτιού σας.

Απολύτως! Η προσθήκη μονωτικού χρώματος Insuladd® στους εσωτερικούς τοίχους και τις οροφές του σπιτιού σας θα βοηθήσει στη μείωση της απώλειας θερμότητας από το εσωτερικό του σπιτιού σας προς τον κρύο εξωτερικό αέρα και θα κάνει το σπίτι σας πολύ πιο άνετο και σταθερό στη θερμοκρασία. Να θυμάστε ότι η θερμότητα ταξιδεύει προς το κρύο. Η θερμότητα στο εσωτερικό του σπιτιού σας θέλει να διαφύγει προς τον ψυχρότερο εξωτερικό αέρα.

Το Insuladd® δεν είναι ορατό όταν προστίθεται σε χρώμα εσωτερικού χώρου, ωστόσο σε πολύ λείες επιφάνειες μπορείτε μερικές φορές να αισθανθείτε μια ελαφριά υφή, η οποία κανονικά δεν διαφέρει από αυτή που αισθάνεστε στην υφή που δημιουργεί ένα ρολό βαφής όταν χρησιμοποιείται στους τοίχους του σπιτιού σας.

Είστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα;

Μονώσεις - Θερμομονώσεις - Στεγανοποιήσεις